Hold Beskrivelser

HVAD ER HOT YOGA, HATHA, STRALA, KUNDALINI, VINYASA, YIN , SHAKTI NAAM OG ASHTANGA:

OM Kundalini Yoga:

Ordet YOGA betyder at forene sig – Alle former for YOGA har til formål at forene sig med Universet. Kundalini Yoga er én måde at forene dig med Universet på – Kundalini Yoga er en VIDENSKAB, en TEKNIK, der arbejder for at du skaber en stærkere relation til DIG SELV og din egen ENERGI. Det er en teknik der specifikt er designet til at styrke dit NERVESYSTEM, en teknik der forbereder dig på den tid som vi lever i, hvor vores nervesystem konstant er sat under pres.

OM HathaYoga:

Hatha yoga er i virkeligheden al form for fysisk yoga. Hatha er Sanskrit og betyder sol (ha) og måne (tha), der som yin/yang handler om at forene de to sider. I dag er Hatha den mest normale yogaform i vesten. Det er oftest den type yoga der arbejder mere intenst med hver enkelt stilling/asana, går i dybden og har fokus på at stillingerne udføres anatomisk korrekt og med lige linjer. Vi bruger yogaklodser, bånd og yogapøller for at sikre at alle kommer korrekt ind i de forskellige stillinger. Der er tit en lille solhilsen/flow til at varme op og derefter en række klassiske yoga stillinger hvor der er tid til at mærke de forskellige muskler arbejde og mærke hvor det strækker , altid med fokus på åndedrættet. Ofte arbejdes der med temaer som fx “ryg og skuldre”, “rotationer” eller noget helt tredje.

OM: Ashtanga Yoga:

Asthanga yogaen er en dynamisk yogaform og minder om fitnesscentrenes Poweryoga. Den er grundlagt af Sri K. Pattabhi Jois, som er født i Indien i 1915.
I ashtanga sammenkædes åndedræt og bevægelse, så stillingerne afløser hinanden. Stillingerne rækkefølge er fastlagt, hvilket på sigt kan føre til, at man kan udføre sin praksis i sit eget tempo.
Der arbejdes med tre teknikker: ujjayi-åndedrættet, det sejrende åndedræt, de tre kropslåse(rodlås, mavelås og hagelås) og dristi, som er vores bliks fokuspunkter. Når bevægelse, åndedræt, låse og dristi hænger sammen, kan ashtanga yoga føles som én lang bevægelsesmeditation

OM Vinyasa Yoga:

Vinyasa Yoga er yoga stillinger i flow i takt med dit åndedræt og ofte fed musik i godt tempo. Vinyasa kan minde om Ashtanga, men forskellen er at det ikke er en fastlagt serie af stillinger, men frit for underviseren at sætte stillinger sammen, der styrker dine muskler, sætter din forbrænding og puls op og giver dig sved på panden.

OM Yin Yoga:

En fysisk passiv yogaform, der arbejder med bindevævet, sener, ledbånd, ligamenter og meridianbaner. Man bliver i (primært siddende og liggende) stillingerne i mellem 3-5 minutter. Den løsner op for spændinger, er mentalt styrkende, hjælper dig med at give slip og giver dig en følelse af frihed, både i kroppen og i sindet. Man arbejder med vejrtrækningen i form af forskellige åndedrætsteknikker. Listen er lang over gavnlige effekter af Yin yogaen, men for at nævne nogle stykker, har en beroligende effekt af nervesystemet, fjerner blokeringer/ophobning af affaldsstoffer, øger smidigheden og skaber mere plads til musklerne kan yde bedre.

OM: Strala Yoga:

Strala er en yogaform, der bygger på videnskaben bag Natural Movement, og hvor vejrtrækning og dét at mærke efter er i centrum. Fokus ligger på bevægelsen frem for stillingen, og man arbejder ud fra tanken om, at den bedste måde at nå noget på er at føle sig godt tilpas hvert eneste skridt på vejen. Gennem Strala opbygger man en optimal balance mellem styrke, smidighed, stabilitet og mobilitet, og man lærer, hvordan man kan håndtere udfordringer (alt fra en håndstand til en eksamen) på en ubesværet måde. En Strala-time opbygges af waves, hvor bevægelserne følger hinanden som perler på en snor, og det hele rundes af med en meditation. Man anerkender, at alle kroppe er unikke, og der er ingen strenge regler om alignment for at opnå perfekte poseringer. Man arbejder med hvordan man på den mest optimale måde - dvs. med lethed, blødhed, koordination og ynde - kan bevæge sig uden at bruge unødvendig energi. Strala er en sundhedspraksis, en form for selvpleje, hvor du skaber de bedste forudsætninger for et stressfrit liv og optimalt velvære, som giver dig glæde, energi og en god forbindelse til dig selv.